Stichting AAP niet blij met uitstel verbod exotische dieren

ALMERE • Za 30 december 2023 | 8:26 • Zaterdag 30 december 2023 | 8:26

Stichting AAP in Almere is niet blij met het half jaar uitstel van het verbod op zo'n 270 exotische dieren. Het gaat dan bijvoorbeeld om de serval, het stokstaartje en de egel.

Het verbod, de huis- en hobbydierenlijst, op het houden van deze beesten als huisdier zou eigenlijk 1 januari ingaan, maar is onlangs uitgesteld tot 1 juli. Stichting AAP knokt al sinds de jaren '90 voor deze lijst. "Laten we vooral zorgen dat het samenstellen van de lijst, zorgvuldig gebeurt", zegt Peter de Haan van stichting AAP. "Want op het moment dat deze lijst het bij de rechter niet zou halen, zijn we heel ver van huis en dan beginnen we weer opnieuw."

AAP baalt van het uitstel en ziet met lede ogen aan dat dierenhandelaren nu nog een paar maanden vrij spel hebben. "Natuurlijk zijn er veel fokkers en handelaren die denken; ik heb nog een paar maanden, nog even snel mijn fokdieren uitbuiten, zodat ze geld opleveren voordat het straks niet meer mag", aldus De Haan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel