Overspannen wethouder Sacha Werkman dient haar ontslag in

NOORDOOSTPOLDER • Ma 1 juli 2024 | 14:00 • Maandag 1 juli 2024 | 14:00

Sacha Werkman van ONS Noordoostpolder komt niet meer terug als wethouder van de gemeente Noordoostpolder. Ze legde begin dit jaar haar werkzaamheden tijdelijk neer omdat ze overspannen was en heeft inmiddels haar ontslag bij de burgemeester ingediend.

In een officiële reactie staat dat ze dit met pijn in haar hart heeft besloten. Tijdens haar periode van herstel heeft ze over haar toekomst en ambities nagedacht. Daaruit kwam het besluit dat ze zich wilde richten op een nieuwe toekomst. Haar ontslag zal op 22 augustus 2024 plaatsvinden.

Fractievoorzitter Bert-Jan Aling vindt het ontzettend jammer dat Werkman stopt als wethouder. Hij stelt dat, gezien Werkman thuis kwam te zitten met klachten van overspannenheid, het wethouderschap haar niet helemaal paste. Volgens hem is het een baan met veel verantwoordelijkheid.

Definitief vervangen
Oud-Statenlid Wout Jansen van Sterk Lokaal Flevoland wordt voorgedragen om het wethouderschap van Werkman permanent over te nemen. Hij verving haar al sinds januari.

De fractie en het bestuur van ONS Noordoostpolder wensen Werkman veel succes en waarderen haar deskundigheid, passie en ambitie waarmee zij haar functie als wethouder heeft vervuld.

Verbonden blijven
Sacha Werkman is sinds 2010 actief als raadslid voor ONS Noordoostpolder. Sinds 2022 werd ze als wethouder verantwoordelijk voor onder andere de portefeuille financiën. Werkman zal verbonden blijven aan ONS Noordoostpolder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel