Tweede uitbater horecapaviljoen stopt er na een jaar mee

EMMELOORD • Ma 1 juli 2024 | 14:44 • Maandag 1 juli 2024 | 14:44

Grandcafé Emmeloord en eetcafé De Lachende Koe in Emmeloord staan opnieuw te huur. Al na een jaar stoppen de uitbaters ermee. Dat heeft te maken met gestegen kosten en een personeelstekort. Afgelopen weekend waren de zaken voor het laatst open.

De familie Huizinga zwaaide sinds juli vorig jaar de scepter in het horecapaviljoen op De Deel. In het voorste gedeelte zat het grandcafé waarin gegeten en gedronken kon worden, het achterste deel bestond uit de Lachende Koe: eten en drinken tegen een vaste prijs. De Huizinga's wilden na de overname het concept niet gelijk veranderen, maar wel meer nadruk leggen op cocktails.

Het paviljoen vanaf de Poldertoren

Roerige aanloop naar horecapaviljoen
Het horecapaviljoen werd in juni 2021 geopend. Het glazen gebouw werd een paar jaar eerder ingetekend in de centrumplannen voor Emmeloord, maar kwam er niet zonder slag of stoot. Meerdere ondernemers kwamen er niet uit met de gemeente. Vervolgens werden twee nieuwe uitbaters gevonden, maar die trokken zich terug vanwege de coronacrisis.

Uiteindelijk stapte Angela Verbaarschot in de zaak. Zij en haar compagnon Erik de Haan stopten er na twee jaar mee omdat ze verder wilden met andere projecten in andere plaatsen.

Ook nieuwe uitbater gezocht voor The Bottom en Hero
Naast Grandcafé Emmeloord en De Lachende Koe staan momenteel ook cafés The Bottom en Hero aan de Lange Nering in Emmeloord in de etalage. De eigenaresse daarvan, Saskia Jager, geeft aan dat ze uit Emmen komt en in die stad een zaak wil beginnen. "Emmeloord is wat te ver", zegt ze.

The Bottom is te koop, Hero is te huur. Beide zaken blijven geopend totdat er een overnamekandidaat is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel