Samenscholingsverbod in de Kempenaar had effect en wordt opgeheven

LELYSTAD • Do 9 november 2023 | 21:34 • Donderdag 9 november 2023 | 21:34

Het samenscholingsverbod in drie delen van de Lelystadse wijk de Kempenaar wordt per 17 november weer opgeheven. Het verbod werd op 17 augustus ingesteld na aanhoudende overlast en intimidatie van een groep jongeren rond de basisscholen Het Mozaïek en de Lepelaar en het winkelgebied en het bedrijventerrein

Het verbod heeft effect gehad, zegt burgemeester Ineke Bakker. Er zijn in de drie maanden van het samenscholingsverbod geen klachten meer binnengekomen. De groep(en) die overlast veroorzaakten zijn ook niet op een andere plaats in de wijk of in de stad opgedoken.

Acht keer een proces-verbaal
Verder is er in die drie maanden tijd acht keer een proces-verbaal uitgedeeld aan jongeren die het verbod overtraden, waarbij hun ouders ook een waarschuwingsbrief hebben gehad waarin staat dat als het verbod weer zou worden overtreden, er dwangsommen kunnen worden opgelegd.

Volgens burgemeester Bakker wordt de integrale aanpak van de gemeente, de politie, de Boa’s, de jongerenwerkers en de Jeugdboa in het gebied doorgezet. Maar omdat er nu geen klachten meer zijn van intimidatie, naroepen, het gooien met vuurwerk en ander vervelend gedrag, met het samenscholingsverbod ook worden opgeheven.

Dit artikel is gemaakt door verslaggever Kees Bakker van Radio Lelystad. Hij focust zich voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel