Samenscholingsverbod in Kempenaar moet eind maken aan jongerenoverlast

LELYSTAD • Di 15 augustus 2023 | 14:43 • Dinsdag 15 augustus 2023 | 14:43

De gemeente Lelystad stelt een samenscholingsverbod in voor drie gebieden in de Kempenaar. Waarnemend burgemeester Ineke Bakker heeft dat besloten, omdat een groep jongeren al een aantal jaren overlast veroorzaakt.

Het samenscholingsverbod gaat donderdag in en geldt voor het gebied waar Kindcentrum Het Mozaïek is gevestigd, bedrijventerrein en winkelcentrum Kempenaar en het gebied rond basisschool De Lepelaar. Het betekent dat iedereen die met meer dan twee personen bij elkaar komt en overlast veroorzaakt een boete kan krijgen. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd door de gemeente.

Extra maatregelen
De betreffende gebieden worden al jaren geteisterd door geluidsoverlast, vernielingen, intimidatie en drugsmisbruik. Bij Kindcentrum Het Mozaïek zijn in het verleden ruiten kapot gemaakt, werd er ingebroken en viel bij een ruzie tussen jongeren een gewonde bij een steekincident.

Naast het samenscholingsverbod zullen personen die geregeld overlast veroorzaken extra aandacht krijgen van politie, jongerenwerk en stadstoezicht. Ook kunnen ze aangemeld worden bij de gemeente. Die kan dan een last onder dwangsom opleggen, waarbij een persoon verplicht wordt bepaald gedrag aan te passen op straffe van het betalen van een vooraf bepaalde boete. Na drie maanden wordt bekeken of het samenscholingsverbod opgeheven kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel