Burgemeester tevreden over samenscholingsverbod Kempenaar Lelystad

LELYSTAD • Di 10 oktober 2023 | 22:48 • Dinsdag 10 oktober 2023 | 22:48

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker van Lelystad is tevreden over het samenscholingsverbod in de wijk Kempenaar. Dat verbod werd ingevoerd op 15 augustus omdat jongeren geruime tijd voor overlast zorgden. Iedereen die met meer dan twee personen bij elkaar komt en overlast veroorzaakt in de aangewezen gebieden kan een boete krijgen. De maatregel geldt nog tot half oktober.

Bakker zei tijdens een vergadering van de gemeenteraad dat er tot op dit moment acht processen verbaal zijn opgemaakt tegen mensen die zich niet aan de regels hielden. Vier van hen hebben een zogeheten bestuurlijke brief gekregen. Daarin wordt de aankondiging gedaan dat als ze nog een keer de fout ingaan ze een boete kunnen verwachten van duizend euro. Tot op heden is er nog geen enkele boete uitgedeeld, liet Bakker weten.

Op vragen van politieke partijen werd duidelijk dat de gemeente niet in de indruk heeft dat de groep overlastgevers op andere plekken in de stad actief is geworden. Volgens Bakker zijn er in de stad wel incidenten geweest, maar die hebben niets te maken met de groep in de Kempenaar.

Samenscholingsverbod in de rode gebieden

De aanpak in de wijk is breder dan alleen het samenscholingsverbod. Het maakt onderdeel uit van een integrale aanpak voor het gebied. Daarin werken tal van organisaties samen om te onderzoeken wat er tegen de overlast gedaan kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel