Opknapbeurt voor Hogering en Buitenring gaat drie maanden duren

ALMERE • Zo 27 augustus 2023 | 21:45 • Zondag 27 augustus 2023 | 21:45

Het wegdek en de viaducten op de Hogering en Buitenring in Almere krijgen vanaf maandag een opknapbeurt. Dat meldt de provincie. Het gaat om het weggedeelte tussen de kruising met de Grasweg en industrieterrein De Vaart. De werkzaamheden vinden plaats in verschillende fases en duren naar verwachting tot maandag 27 november.

Onder meer de tussen- en deklagen van het asfalt worden vervangen, net als de vangrails. Daarnaast worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd aan de bruggen en viaducten, zoals het herstellen van beton en vervangen van voegen. Ook vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats bij de aansluiting van de Tussenring op de Hogering.

De provincie zegt dat de weg zoveel mogelijk open blijft, maar dat er minder rijbanen beschikbaar zullen zijn. Daardoor kan het tijdens de spits extra druk zijn op de weg. Daarom wordt aangeraden voor of na de spits te vertrekken. Ook gaan delen van de weg 's nachts dicht of in het weekend dicht. De provincie deelt de afsluitingen via haar website.

Omrijden
Het verkeer vanuit de Grasweg en Karperweg kan van maandag 28 augustus van 20.00 uur tot maandag 11 september niet op de Hogering komen. Een omleiding is in de woonwijken met borden aangegeven, met een route richting de Markerdreef, die wel open blijft. Het verkeer dat vanaf de A6 over de Hogering rijdt, kan wel rechtsaf de Grasweg op.

Verkeer dat van Amsterdam naar de Vaart in Almere gaat, wordt aangeraden om tijdens de werkzaamheden tussen de Grasweg en de Tussenring gebruik te maken van de A6 en de Tussenring.

Tijdens de werkzaamheden tussen de Tussenring en de Polderdreef/Grote Vaartweg kan het verkeer gebruikmaken van de A6 en de Buitenring om bij de Vaart te komen. De adviesroutes worden aangegeven op borden langs de A6 en de A27.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel