Vernieuwde Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders officieel geopend

ALMERE • Vr 25 oktober 2024 | 19:31 • Vrijdag 25 oktober 2024 | 19:31

Het vernieuwde Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders bij de Oostvaardersplassen in Almere Buiten is vrijdag 25 oktober officieel geopend. Het centrum, dat sinds januari gesloten was, is volledig opgeknapt, uitgebreid en heeft een nieuwe indeling gekregen.

In de nieuwe vleugel is er nu meer ruimte voor horeca. Daarnaast zijn er twee zalen ingericht voor natuureducatie en groepsactiviteiten. Ook heeft Staatsbosbeheer een werkplaats gekregen voor het onderhoud van het gebied.

Boudewijn Revis van Staatsbosbeheer is blij met de extra ruimte voor excursies en educatie. “Het gebouw biedt nu meer mogelijkheden als startpunt voor tal van excursies door de naastgelegen bosgebieden en het kerngebied van de Oostvaardersplassen. Ook hebben vrijwilligers en beheerders hier een plek voor het onderhoud van het poortgebied.”

Verder is er een stalling voor elektrische voertuigen, waarmee bezoekers een rondleiding door de Oostvaardersplassen kunnen maken.

“Ik ben blij dat het gebouw is uitgebreid en opgeknapt. Onze stad en het gebied zijn hierdoor verrijkt met een mooie recreatieve voorziening, die met aandacht voor de natuur in het aangrenzende gebied is gerealiseerd,” aldus wethouder Maaike Veeningen.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel