Verplaatsing KNRM-boothuis duurt nog even, maar er zit wel 'schot in de zaak'

LELYSTAD • Wo 23 augustus 2023 | 21:39 • Woensdag 23 augustus 2023 | 21:39

De verplaatsing van het KNRM-boothuis in Lelystad lijkt nog ongeveer een half jaar in beslag te gaan nemen. Toch is er nu wel echt 'schot in de zaak' te melden, zegt Sylvain van Ligtenberg van de Lelystadse KNRM-post.

En dat stemt tot blijheid voor de Lelystedelingen die met weer en wind het water op gaan voor reddingsacties op Marker- en IJsselmeer. Met name de uitgestoken hand vanuit de gemeente Lelystad wordt erg gewaardeerd.

Dit najaar komt er vanuit het college van B en W een voorstel naar de Lelystadse gemeenteraad om grotendeels de verhuiskosten te betalen. Daarmee kan de KNRM een steiger opschuiven in de Bataviahaven en is het boothuis daarmee beter beschermd tegen golfslag bij stormweer. Of dat vóór het komende winterseizoen gaat lukken, is nog wel de vraag. Toch kan de KNRM alvast voorzichtig uitkijken naar een betere plek om uit te rukken bij noodgevallen op het water.

Tijdens storm was boothuis onbereikbaar
Tijdens storm Eunice in februari 2022, sloegen de golven over het ponton dat de kade verbindt met het huidige boothuis. De KNRM kon daardoor niet uitrukken. Op de nieuwe locatie, zo'n honderd meter verderop, is het boothuis met slecht weer wel te bereiken dankzij een golfbreker die in het water voor het boothuis komt te liggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel