Distributiereuzen moeten nog van start in Flevoland, maar werken nu al samen met logistiekopleiding

FLEVOLAND • Wo 17 juli 2024 | 6:01 • Woensdag 17 juli 2024 | 6:01

Het ROC Flevoland lanceert een vijfjarig project genaamd 'Kwalificeren in de Logistiek'. Het initiatief heeft als doel de logistieke sector in Almere, Lelystad en Zeewolde te versterken en het nijpende personeelstekort aan te pakken.

Het project wordt breed gedragen door zowel het bedrijfsleven als overheidsinstanties. Zo doen zestien logistieke bedrijven mee, waaronder Jysk, Bestseller en Bol.com.

Dat zijn drie bedrijven die nog distributiecentra moeten bouwen en zich zodoende nog in Lelystad moeten vestigen. Daarnaast dragen de provincie Flevoland, de gemeente Lelystad en het Regionaal Investeringsfonds (RIF) bij aan de financiering.

Maatwerk en praktijkgericht onderwijs
Een van de speerpunten van het project is het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en praktijk. Docenten zullen vaker aanwezig zijn op de werkvloer om het onderwijs af te stemmen op de behoeften van de bedrijven. Ook wordt er meer aandacht besteed aan intensieve begeleiding van studenten.

Vanaf september 2025 wordt het mogelijk om losse modules te volgen en certificaten te behalen. Dit is vooral gericht op werknemers die geen formele opleiding in de logistiek hebben genoten. Het ROC van Flevoland heeft de ambitie om jaarlijks 150 studenten op te leiden voor de logistieke sector.

Grote en groeiende sector
De logistieke sector in Almere, Lelystad en Zeewolde is volgens het ROC van Flevoland groot en groeiende. Naar verwachting zullen er de komende vijf jaar zo'n 6.000 extra vacatures ontstaan. Met dit project hoopt het ROC een belangrijke bijdrage te leveren aan het invullen van deze vacatures en het versterken van de sector.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel