Speeltuin keert terug in Muziekwijk, maar wijkbewoners voortaan verantwoordelijk

ALMERE • Di 18 juli 2023 | 7:30 • Dinsdag 18 juli 2023 | 7:30

Een jaar lang hebben kinderen uit de Almeerse Harpstraat en omgeving zonder moeten doen, maar sinds gisteren is er weer een speeltuin. De vorige speeltuin werd door de gemeente weggehaald, omdat de toestellen verouderd waren. Maar daar liet de buurt het niet bij zitten. Nu staan er dus weer speeltoestellen, maar wel is afgesproken dat de buurt in de Muziekwijk daar zelf verantwoordelijk voor is; de wijkbewoners gaan zelf de afvalbakken legen en kleine gebreken repareren.

"Het toestel is heel oud", zegt initiatiefnemer Daniëlle Post over het geplaatste klimtoestel. "Het is weggehaald bij een andere speeltuin en heeft vijf jaar in de opslag gestaan." Maar toch is ze er heel blij mee. Ze nam twintig jaar geleden als kind zelf het initiatief voor de speeltuin, en toen die vorig jaar werd weggehaald, kwam zij wederom in actie.

Samen met een aantal buren stapte ze naar de politiek. "Daardoor hebben we een gesprek gehad met wijkbeheer en groenbeheer. We zijn zelfs langs wethouder Luijendijk geweest om dit verhaal naar boven te brengen." Uiteindelijk konden de bewoners samen met de gemeente afspraken maken over wie de verantwoordelijkheid neemt over de speeltoestellen. Ook gaan ze binnenkort de toestellen van een likje verf voorzien.

Dat doen ze niet voor de lol, zegt Post erbij. "Dit is echt iets wat erbij komt kijken." Maar anders heeft de buurt helemaal geen speeltuin. "Dus dit hebben we toch maar weer mooi voor elkaar. Er staat nu een hele mooie zomervakantie te wachten voor alle kinderen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel