Extinction Rebellion Almere hangt vuile was buiten voor ING-kantoor

ALMERE • Za 8 juli 2023 | 14:08 • Zaterdag 8 juli 2023 | 14:08

Leden van Extinction Rebellion Almere hebben zaterdagmiddag spreekwoordelijk de 'vuile was' van het ING-kantoor aan de Koopmanstraat buiten gehangen. Met de ludieke actie eisten de leden dat de bank stopt met het financieren van de fossiele industrie.

De actie is onderdeel van de 'HETE ING ZOMERTOER' van Extinction Rebellion. Dat is een reeks van zaterdagacties bij ING-kantoren in het hele land.

"ING draagt bij aan het steeds heter worden van de aarde. Deze zomer maken wij het daarom voor de bank zelf extra heet", aldus de activisten. "We willen dat ING het onaangenaam warm krijgt, net zoals onze planeet, onze oceanen en onze bossen. We willen dat de bank zich realiseert dat nu al mensen sterven door de opwarming van de aarde."

Al vaker acties voor ING-kantoor
Extinction Rebellion hield al eerder acties voor het kantoor van ING in Almere Stad. Zo spoten actievoerders in oktober teksten op de stoep, vouwden ze banners uit en hingen ze flyers op. Vorig jaar juli werden nog twee personen aangehouden bij een actie voor de deur van de bank. Twee demonstranten wilden volgens de politie niet weg en zijn toen aangehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel