Booteigenaren maken zich op voor de zomer: "Koop een boot, werk je dood!"

ALMERE • Zo 21 april 2024 | 16:51 • Zondag 21 april 2024 | 16:51

Het watersportseizoen is officieel op 1 april van start gegaan. Dat betekent dat veel zeilbooteigenaren volop aan het klussen zijn om hun boot klaar te maken voor de eerste zeiltocht. In jachthaven Marina Muiderzand in Almere waren zondag verschillende klussers bezig met schuren, schilderen en het uitvoeren van reparaties.

"Het liefst had ik al in het water gelegen met de boot maar we ontdekten wat gaatjes in het onderwaterschip", vertelt een zeiler. "Het is echt een gigantische klus en we zijn al zes weekenden bezig."

Een andere klusser uit de Achterhoek is samen met zijn zwager aan het klussen aan een klassieke zeilboot. "Morgen gaat de mast erop en volgende week willen we onze eerste zeiltocht maken."

Ook in Lelystad Haven aan de Oostvaardersdijk waren verschillende klussers bezig om hun boot klaar te maken. Zo was er een Duits stel uit Keulen die hun boot in de kleur lichtblauw aan het rollen is en een man uit Muiderberg die zijn onderwaterschip in de antifouling aan het zetten is.

"Het is toch altijd weer veel werk om de zaken in orde te krijgen", zegt de Muiderbergenaar. "Ik wil hier eind mei weg zijn en dan gaan we de zee op richting de Oostzee en Zweden. Maar eerste nog even door. Koop een boot werk je dood!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel