Monteur Ron Roor van de ANWB Wegenwacht neemt na 25 jaar afscheid 

ZEEWOLDE • Zo 5 mei 2024 | 18:22 • Zondag 5 mei 2024 | 18:22

Ron Roor uit Zeewolde neemt na ruim 25 jaar afscheid van de ANWB Wegenwacht. De 63-jarige monteur gaat na dit weekend met vervroegd pensioen.

"We zien onszelf niet als automonteur maar als hulpverlener", zegt Roor. "Je probeert altijd mensen te helpen, hoe klein of hoe groot het probleem ook is. In al die jaren zijn duizenden pechvogels geholpen. "De diversiteit maakt het erg leuk."

De laatste jaren was Roor vooral actief in Lelystad, Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. "Er zijn dagen bij dat ik de hele dag op Lelystad rij, dan kan ik makkelijk tien pechgevallen doen. Er zijn ook dagen dat ik van Batavia Outlet naar Walibi ga. En weer terug naar Batavia en Swifterbant. Dan maak je heel veel kilometers en in die tijd kan je geen mensen helpen."

Roor wordt in juni 64 jaar. "Het werk is nog steeds hartstikke leuk en geeft veel energie. Maar het kost ook veel energie. En naarmate je ouder wordt, merk je dat. Wisseldiensten breken je op, het werken bij kunstlicht 's avonds, lange avonden...dat is vermoeiend."

Veel hobby's
Vervelen zal Roor zich niet, nu het pensioen begint. "Ik heb heel veel hobby's. Ik vind klussen heel erg leuk thuis. Mijn vrouw en ik hebben een hondje waarmee we graag wandelen. Ik wil graag nog genieten van het leven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel