Marco Dekker haalt veel voldoening uit zijn Paralympisch avontuur

ALMERE • Za 19 oktober 2024 | 11:31 • Zaterdag 19 oktober 2024 | 11:31

Almeerder Marco Dekker kijkt met veel voldoening terug op zijn debuut bij de Paralympische Spelen van Parijs. "Het was voor mij het ultieme dat ik er mocht staan en het samen met mijn familie mocht beleven."

Dekker is geboren met een cerebrale parese, een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een hersenbeschadiging. De Almeerder deed bij de Paralympics mee aan het Bocciatoernooi. Hij werd in de voorrondes uitgeschakeld waardoor het hem niet lukte mee te doen voor de medailles.

Europese titel
Dekker is nog maar een paar jaar actief in deze sport die overeenkomsten heeft met jeu de boules. Vorig jaar wist hij zich met het gemengde landenteam verrassend te plaatsen voor de Paralympische Spelen. Hij pakte met het team in Rotterdam de Europese titel en kreeg daarmee een ticket voor de Spelen.

Schop onder zijn kont
Volgens coach Roy de Haas is Dekker zeer talentvol, maar zijn er verbeterpunten. De Haas: "In het team heeft ie de bijnaam 'de story'. Hij houdt er van om ontzettend veel te praten. Het is een hele gezellige jongen goed voor de sfeer. In trainingen heeft ie soms een schop onder zijn kont nodig om te gooien in plaats van te kletsen. Maar hij is een mooi persoon om erbij te hebben in de groep."

Dekker is zeer ambitieus. Hij wil zich in de komende jaren gaan meten met de absolute wereldtop. "Op dit moment is de top drie nog iets te hoog gegrepen. Als ik mijn niveau kan trainen tot dat niveau dan ben ik trots op mezelf!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel