Rolstoelbasketballer Bo Kramer begint met Oranje ijzersterk aan Paralympische Spelen

ALMERE • Vr 30 augustus 2024 | 12:41 • Vrijdag 30 augustus 2024 | 12:41

Bo Kramer is met het Nederlands rolstoelbasketbalteam prima begonnen aan de Paralympische Spelen in Frankrijk. Oranje had geen kind aan Japan. Nederland won het duel afgetekend met 87-34. Bij de rust gingen de Nederlandse dames al met 51-16 aan de leiding.

Kramer was één van de uitblinkers van de Nederlandse ploeg. De geboren Almeerse scoorde maar liefst 27 punten voor de Nederlandse ploeg.

De in Almere geboren Bo Kramer komt voor de derde keer in actie bij de Paralympics. Tijdens haar eerste Spelen in Rio de Janeiro (2016) won ze brons met Nederland en in Tokio (2021) pakten de vrouwen een gouden plak. Ook bij deze Paralympics is Nederland de grote favoriet, want de Nederlandse rolstoelbasketbalsters hebben al zeven jaar niet meer verloren en zijn regerend Europees, wereld- en paralympisch kampioen.

Bijzondere carrière
De carrière van Kramer (25) mag gerust bijzonder genoemd worden. Als kind droomde ze ervan om voetbalster te worden. Maar toen ze 11 jaar was werd ze geconfronteerd met botkanker in haar rechter been. Na meerdere operaties werd ze uiteindelijk kankervrij verklaard. Hoewel ze weer kon lopen, was voetballen niet meer mogelijk.

Na haar herstel maakte ze tijdens een Paralympische talentendag kennis met rolstoelbasketbal en dat bleek voor haar een schot in de roos. Vanaf 2014 is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse ploeg waar ze uitgroeide tot één van de beste speelsters. Kramer is met de Nederlandse ploeg nu al zeven jaar ongeslagen.

Nederland treft zaterdag tijdens de tweede wedstrijd in groep B de Verenigde Staten. In het laatste duel van de groepsfase is Duitsland de tegenstander van Oranje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel