Paralympische Spelen van start: dit zijn de Flevolandse deelnemers

ALMERE • Wo 28 augustus 2024 | 12:09 • Woensdag 28 augustus 2024 | 12:09

Twee Flevolandse sporters doen mee aan de Paralympische Spelen die woensdag in Parijs beginnen. Atlete Cheyenne Bouthoorn uit Almere en rolstoelbasketbalster Bo Kramer, geboren in Almere, zijn allebei kanshebbers voor een medaille.

Atlete Cheyenne Bouthoorn
Het is voor Cheyenne Bouthoorn de tweede keer dat ze meedoet aan de Paralympics. De Almeerse is geboren met een hersenafwijking, waardoor het voor haar lastig is om bijvoorbeeld controle over haar techniek te houden. Ze komt uit in de T36-klasse en gaat starten op de 100 en 200 meter sprint.

Op de vorige Spelen in Tokio in 2021 werd Bouthoorn vijfde tijdens zowel de 100 als de 200 meter sprintfinale. Ze heeft nu haar zinnen gezet op een podiumplaats. De Almeerse komt zaterdagavond voor het eerst in actie. Dan start ze om 21.25 uur in de series van de 200 meter sprint.

Cheyenne

Rolstoelbasketbalster Bo Kramer
De in Almere geboren Bo Kramer komt voor de derde keer in actie bij de Paralympics. Tijdens haar eerste Spelen in Rio de Janeiro (2016) won ze brons met Nederland en in Tokio (2021) pakten de vrouwen een gouden plak.

Ook bij deze Paralympics is Nederland de grote favoriet voor het winnen van goud, want de Nederlandse rolstoelbasketbalsters hebben al zeven jaar niet meer verloren en zijn regerend Europees, wereld- en paralympisch kampioen.

Kramer speelt vrijdagmorgen vanaf 10.30 uur met Nederland het eerste duel in de poule tegen Japan. Later volgen er in de poulefase nog duels tegen de Verenigde Staten en Duitsland.

Bo Kramer

86 Nederlandse sporters
De Nederlandse ploeg is met 86 sporters vertegenwoordigd in Parijs. Voormalig rolstoeltennisster Esther Vergeer is de chef de mission van TeamNL.

De Paralympische Spelen worden van 28 augustus tot en met 8 september gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel