KNVB legt schuld gestaakt zaalvoetbalduel bij ZVV Urk

URK • Ma 14 oktober 2024 | 13:57 • Maandag 14 oktober 2024 | 13:57

Zaalvoetbalclub ZVV Urk wordt verantwoordelijk gehouden voor de gestaakte wedstrijd tegen FC Goldenstars. Dat is het oordeel van de KNVB, zo laat Jelbert Loosman van ZVV Urk desgevraagd weten.

Het gaat om een wedstrijd die in september werd gespeeld in Amsterdam. Na 35 minuten spelen ontstond er volgens Loosman een onveilige situatie waardoor ZVV Urk niet door wilde voetballen.

Onveilige situatie
Volgens aanvoerder Loosman werd zijn team gedurende de wedstrijd uitgescholden vanaf de tribune. Mohamed Benlahcen Bouabgha, aanvoerder van FC Goldenstars, vertelde destijds dat zowel hij als de scheidsrechters hier niks van hebben vernomen.

Nadat de gelijkmaker gemaakt werd en de supporters van FC Goldenstars het veld bestormden, sloeg de sfeer om en voelden de Urkers zich onveilig. Na een kort overleg is in eerste instantie afgesproken om zonder publiek verder te spelen.

Volgens Loosman kwam vervolgens een aantal relschoppers de kleedkamer van ZVV Urk in om verhaal te halen. Toen was de maat vol voor ZVV Urk en werd het besluit genomen om definitief niet verder te spelen. Toen de Urkers probeerden het terrein te verlaten, werd één van hun bestelbussen vernield: het voertuig zat vol deuken, er was een raam ingetikt en de ruitenwissers waren kapot getrokken. De club heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Schuld bij ZVV Urk
De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond legt de schuld voor het staken van de wedstrijd bij de Urkers, maar de bond legt ZVV Urk geen straf op. Volgens Loosman is de voetbalbond afgegaan op de rapporten van de scheidsrechters, die dus aangaven niks van de scheldpartijen gehoord te hebben.

Loosman is allesbehalve blij met de uitspraak: "Omgekeerde wereld. Alsof wij zomaar van het veld afstapten." ZVV Urk is nog in verweer gegaan, maar de zaalvoetballers hebben weinig hoop dat het iets oplevert. Volgens de KNVB loopt de zaak nog en kan de bond er verder niks over zeggen.

Op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd stond het 3-3. Of het gelijkspel wordt gezien als de eindstand, of dat de wedstrijd nog wordt uitgespeeld is nog onduidelijk. Bovendien loopt er nog een strafrechtelijk onderzoek naar de vernieling van de bestelbus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel