Zaalvoetballers Urk moeten voor het eerst buigen, ’We hadden het even niet’

URK • Za 12 oktober 2024 | 15:28 • Zaterdag 12 oktober 2024 | 15:28

De zaalvoetballers van ZVV Urk hebben vrijdagavond de eerste seizoensnederlaag geleden. In sporthal De Schelp bleek VIOS’79 uit Warmenhuizen met 0-1 net iets te sterk voor de Urkers die dus voor het eerst dit seizoen voor een tegenstander moeten buigen. Bij de rust stond er nog een 0-0 gelijke stand op het scorebord.

Het enige doelpunt van de wedstrijd, in deze vijfde speelronde van de Eerste Divisie A, viel halverwege de tweede helft. Kai Botman liet zich kronen tot matchwinner.

Kansen onbenut
Beide ploegen kregen voldoende mogelijkheden om te scoren, maar deze kansen bleven onbenut. Volgens trainer Herman Spel had zijn ploeg het net niet: "Misschien waren we niet scherp genoeg voor de goal."

"We hebben altijd wel wat spelers die acties kunnen maken en dat was deze keer wat minder. Dan moet je het hebben van een bal die goed valt en moet het ook een beetje meezitten. En dat was vanavond niet."

Vrije val
Door de nederlaag maakt ZVV Urk een vrije val in de competitie van de vierde naar de negende plaats. Maar hierover maakt trainer Herman Spel zich geen zorgen: "Deze tegenstander gaat ook nog wel punten van anderen pakken. Er is dus niets aan de hand. Het is jammer, maar we zullen volgende week gewoon weer volle bak gaan voor de punten."

De tegenstander volgende week vrijdag in Den Helder is Zeemacht, de nummer zes in de competitie.