Ladies Tour door Flevoland: 'Het gaat een prachtig schouwspel worden'

ZEEWOLDE • Do 10 oktober 2024 | 6:22 • Donderdag 10 oktober 2024 | 6:22

Het wordt een prachtige derde etappe van de Ladies Tour in en rond Zeewolde. Dat verwacht de organisator van de wielerkoers Thijs Rondhuis. Omdat er een stevige wind wordt voorspeld verwacht Rondhuis een interessante wedstrijd.

De wereldtop van het vrouwenpeloton fietst donderdag een etappe van bijna 150 kilometer door Flevoland. De start en finish zijn aan de Horsterweg in Zeewolde. De vrouwen fietsen de hele middag door Flevoland langs Lelystad, Biddinghuizen en Ketelhaven.

Flevoland was de afgelopen jaren vaker het decor van een etappe in de enige Women’s WorldTour etappewedstrijd in de Benelux. Vorig jaar werd er bijvoorbeeld gestart in Emmeloord en was de finish in Lelystad.

Hoe zijn de etappes tot nu toe verlopen?
De Ladies Tour begon dinsdag met een tijdrit in Gennep. De Britse Zoe Bäckstedt was over 10,1 km de snelste. Woensdag was er een etappe in Drenthe, van Coevorden naar Assen. Na ruim 150 kilometer kwam Lorena Wiebes in een massasprint als eerste over de finish. De zesdaagse rittenkoers duurt nog tot en met zondag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel