Almere City met aanwinst Thom Haye naar Heracles

ALMERE • Vr 13 september 2024 | 18:42 • Vrijdag 13 september 2024 | 18:42

Almere City FC hervat zondagmiddag de eredivisie met een uitwedstrijd tegen Heracles. Coach Hedwiges Maduro kan in Almelo direct beschikken over zijn nieuwe middenvelder Thom Haye, die vrijdag een contract tekende tot het einde van het seizoen.

De wedstrijd Heracles - Almere City FC staat centraal in de nieuwste aflevering van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun tweede jaar op het hoogste niveau:

Fitte selectie
Iedereen is fit bij Almere City FC. Dit betekent dat trainer Hedwiges tegen Heracles ook weer kan beschikken over middenvelder Alex Carbonell, die de afgelopen wedstrijden nog ontbrak vanwege een blessure. Ook de nieuwe middenvelder Anas Tahiri, die op 3 september werd vastgelegd is van de partij in Almelo.

Beide ploegen zoeken overwinning
Zowel Heracles als Almere City wisten dit seizoen nog niet 'het zoet der overwinning' te proeven. Almere City is sinds de vorige speelronde wél eindelijk van de nul af na het het 1-1 gelijkspel thuis tegen FC Groningen. Heracles kwam dit seizoen tot dusverre twee keer tot een gelijkspel: uit tegen Sparta en thuis tegen Willem II.

Laatste zege: 17 februari
Voor beide ploegen is een overwinning in de eredivisie sowieso heel lang geleden: Heracles wacht al 9 competitiewedstrijden op een zege, terwijl Almere City al 16 competitiewedstrijden op rij niet heeft gewonnen. De laatste Almeerse zege in de eredivisie dateert van 17 februari 2024 toen PEC Zwolle in Zwolle met 1-0 werd verslagen dankzij een fraaie goal van Thomas Robinet.

Vorig seizoen eindigde Heracles - Almere City in een 2-2 gelijkspel. 'City' kwam via Cathline en Robinet op een 0-2 voorsprong in Almelo. Na een rode kaart voor diezelfde Robinet wist de thuisploeg destijds via Hornkamp en Hrustic alsnog op gelijke hoogte te komen.

Oude bekende: Damon Mirani
Damon Mirani speelde van 2016 tot 2021 vijf seizoenen voor Almere in de eerste divisie. Daarna maakte de centrale verdediger de overstap naar FC Volendam. Na de degradatie van de Volendammers verkaste Mirani deze zomer naar Heracles.

De wedstrijd Heracles - Almere City FC staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout en begint zondagmiddag om 16.45 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel