Almere City thuis afgedroogd door PSV: 1-7

ALMERE • Za 24 augustus 2024 | 20:03 • Zaterdag 24 augustus 2024 | 20:03

Almere City heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd van het nieuwe seizoen in de eredivisie verloren. Regerend landskampioen PSV was in het Yanmar Stadion met 1-7 veel te sterk voor de ploeg van Hedwiges Maduro. Bij rust was het al 0-2.

Vanaf minuut één wist PSV volledig te domineren in het Yanmar Stadion en liep Almere City achter de feiten aan. Nadat Guus Til binnen drie minuten al een opgelegde kans miste, was het na 10 minuten wél raak voor de gasten.

De Almeerders stonden te slapen bij een snel genomen vrije trap van PSV: Noa Lang mocht ervandoor over links en bediende Guus Til die van dichtbij de 0-1 achter doelman Nordin Bakker mocht schieten.

ANP
PSV drukte door en binnen een kwartier was ook de 0-2 een feit na een hoekschop. PSV-spits Luuk de Jong mocht makkelijk weglopen en voor Joey Jacobs komen om vervolgens simpel de 0-2 binnen te werken.

In het vervolg van de eerste helft was PSV heer en meester en mocht Almere City van geluk spreken dat er bij rust slechts een 0-2 stand op het scorebord van het Yanmar Stadion stond.

Geloof even terug na rust
In het begin van de tweede helft leek Jochem Ritmeester van de Kamp snel de 1-2 te maken voor Almere City, maar zijn goal werd geannuleerd door arbiter Makkelie vanwege een overtreding van Faiz Mattoir. PSV was vervolgens via Luuk de Jong (schot op de lat) en Guus Til (op de buitenkant van de paal) weer uiterst gevaarlijk.

ANP
Na 57 minuten kwam Almere City onverwacht toch terug in de wedstrijd: Kornelius Hansen mocht 'uit de draai' op fraaie wijze de 1-2 binnenschieten. Na die goal leek het geloof ineens weer helemaal terug bij de Almeerders. Deze fase van geloof in een resultaat duurde echter nét iets te kort voor de thuisploeg, nadat PSV-invaller Driouch na 65 minuten de 1-3 langs doelman Nordin Bakker wist te werken.

PSV loopt in slotfase uit naar 1-7
Nadat Tillman 20 minuten voor tijd ook de 1-4 wist te maken was de wedstrijd definitief gespeeld. Invaller Theo Barbet was vervolgens zeer onfortuinlijk door de 1-5 achter zijn eigen doelman Nordin Bakker te werken. Lozano tekende daarna nog voor de 1-6, waarna Ricardo Pepi de eindstand op 1-7 bepaalde.

Floranus staat voor transfer
Verdediger Sherel Floranus ontbrak zaterdagavond bij Almere City FC vanwege transferperikelen. De kans is dus heel groot dat de international van Curacao vorige week tegen Fortuna Sittard zijn laatste wedstrijd voor Almere City FC gespeeld heeft. Vorig seizoen was Floranus nog aanvoerder van Almere City onder trainer Alex Pastoor. Dit seizoen verloor hij 'de band' tijdens de voorbereiding aan de Fransman Thomas Robinet.