Organisatie groot tennis- en padeltoernooi in Lelystad tevreden: 'Fantastische week gehad'

LELYSTAD • Ma 29 juli 2024 | 6:14 • Maandag 29 juli 2024 | 6:14

"We hebben echt een fantastische week gehad." Bij tennis- en padelvereniging LTVL in Lelystad kijken ze met een goed gevoel terug op het tennis- en padeltoernooi dat ze de afgelopen week hebben georganiseerd.

Met zo'n zeshonderd deelnemers in totaal, veel publiek en lekker weer waren alle ingrediënten aanwezig. "De weergoden waren ons gunstig gezind", vertelt toernooidirecteur Pieter Hermus. Grote publiekstrekkers waren de spelers van het zogeheten FIP-toernooi.

Daaraan namen padellers deel die in de top honderd van de wereldranglijst staan en dat viel in de smaak. "Als je ziet hoe snel ze spelen, ballen de kooi uitslaan. Ik hoop dat ik er wat van geleerd heb", lacht één van de toeschouwers. "Ik denk niet dat ik het niveau ooit ga halen. Maar als ik al één procent daarvan in de praktijk kan brengen teken ik ervoor", zegt een ander.

Meer aanmeldingen tennis
Met het huidige aantal deelnemers is er weinig ruimte op het sportpark om nog verder door te groeien. Noodgedwongen worden de toernooien afgewerkt in een knock-out systeem, waar de spelers liever in een poulevorm starten. "Dat snap ik wel, want dan heb je meer wedstrijden. Daar hebben we alleen de ruimte niet voor", zegt Hermus.

Wel hoopt de organisatie ook bij de dames op een padeltoernooi met internationale spelers. Dat lukte dit keer niet vanwege het EK padel, dat ook in deze periode op de kalender staat. "Het zou mooi zijn als dat zou lukken."

Daarnaast hoopt Hermus dat er de komende jaren bij het open tennistoernooi wat meer animo komt. "We willen ook qua tennis een goed toernooi neerzetten, maar je ziet toch dat het daar wat terugloopt. Misschien ook wel vanwege de vakantie. Daar kunnen we nog wel wat uitbreiden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel