Vrijwilligers zorgen vol passie dat triatleten van de Challenge in de watten worden gelegd

ALMERE • Zo 28 juli 2024 | 14:00 • Zondag 28 juli 2024 | 14:00

"Het lijkt alsof het er zomaar staat, maar er moet heel veel gebeuren." Jefry Visser van de Challenge Almere-Amsterdam zegt dat er achter de schermen keihard gewerkt wordt om in de week van zaterdag 14 september een triatlonfeest te houden in Almere.

Een professionele organisatie is ruim een jaar bezig om een goed evenement neer te zetten. Tijdens een managersoverleg deelt Visser bijvoorbeeld de laatste informatie met de vrijwilligers. Ongeveer 700 vrijwilligers worden aangestuurd door deze managers. Ze moeten ervoor zorgen dat de sporters in de watten worden gelegd tijdens het grote sportevenement in Almere.

Euforisch
Judith Ettema is een van die vrijwillige managers die zich inzet voor de Challenge. Zij is verantwoordelijk voor de opvangen van de sporters achter de finish. "Het is fantastisch als ze euforisch over de finish komen en dat wij ze op mogen vangen", zegt Ettema. Ze stuurt een groep vrijwilligers aan waarmee ze samenwerkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel