Vrouwenvoetbal keert terug bij BAS in Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN • Vr 12 juli 2024 | 8:00 • Vrijdag 12 juli 2024 | 8:00

Het EK voetbal is voor het Nederlands elftal voorbij, maar de voetbalpret in Biddinghuizen gaat nu beginnen. Daar is na tien jaar weer een damesvoetbalteam opgericht en dat was al lange tijd een grote wens van vereniging BAS Voetbal. Donderdag strikten ze de veters van de voetbalschoenen en begonnen ze aan een intensieve training.

Na een oproep om een nieuw damesteam te starten bij BAS kwamen er maar liefst twintig reacties binnen. BAS organiseerde een introductieavond en een proeftraining.

Die vielen zo goed in de smaak, dat de eerste officiële aanmeldingen snel binnenkwamen bij de ledenadministratie. De nieuwe voetbalsters mogen meteen 'in het eerste' van hun club aantreden. Het team is inmiddels officieel ingeschreven.

De dames gaan waarschijnlijk wekelijks trainen en doen mee aan een 7-tegen-7-competitie op een half voetbalveld. De competitie zal worden gespeeld op vijf vrijdagavonden in het najaar en vijf in het voorjaar, met een totale speeltijd van 60 minuten per avond. De groep bestaat uit zowel ervaren voetbalsters als nieuwkomers.

"Het is fantastisch dat onze inzet zijn vruchten heeft afgeworpen en dat we weer damesvoetbal hebben bij BAS", zegt wedstrijdsecretaris en initiatiefnemer van het team Sico Oerlemans. Het team zoekt nog wel een vaste trainer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel