Trainer Van Oostrum blijft bij Unicum en wordt hoofd scouting bij FC Emmen

LELYSTAD • Wo 10 juli 2024 | 11:46 • Woensdag 10 juli 2024 | 11:46

Trainer Michel van Oostrum uit Lelystad is met onmiddellijke ingang aangesteld als het nieuwe hoofd scouting van profvoetbalclub FC Emmen. De oud profvoetballer gaat deze nieuwe functie komend seizoen combineren met het hoofdtrainerschap bij amateurclub vv Unicum uit Lelystad.

Van Oostrum tekent binnenkort een nieuw contract voor één seizoen bij vv Unicum. Afgelopen voorjaar keerde hij terug bij de ambitieuze tweedeklasser na het ontslag van Pieter Mulders.

Hij wist uiteindelijk in juni nét niet te promoveren naar de eerste klasse met de Lelystedelingen, nadat DOS Kampen in de halve finales van de nacompetitie te sterk bleek.

Van Oostrum blijft op deze manier ook behouden voor FC Emmen dat komend seizoen weer actief is in de Keuken Kampioen Divisie. De Lelystedeling werd vorig seizoen in het laatste deel van de competitie aangesteld als assistent-trainer bij de club.

Samen met Alfons Arts nam hij destijds het stokje over van de ontslagen Fred Grim (oud Almere City trainer) en wist het duo met FC Emmen uiteindelijk nog de halve halve finales van de play-offs voor promotie naar de eredivisie te bereiken.

FC Emmen wilde na deze succesvolle play-offs graag door met Van Oostrum. In eerste instantie was hij in beeld om weer assistent-coach te worden. Deze functie bleek echter niet te combineren met het trainerschap van Van Oostrum in het amateurvoetbal. Dit was namelijk wel een vereiste voor de Lelystedeling.

Clubicoon
'Mister Emmen' Van Oostrum speelde tussen 1990 en 2002 verdeeld over verschillende periodes in totaal 339 wedstrijden voor FC Emmen en scoorde daarin maar liefst 196 keer. Daarmee is hij de speler met de meeste wedstrijden én meeste doelpunten voor de club.

Eind februari werd voor de hoofdingang van stadion De Oude Meerdijk een eretegel gelegd voor de Lelystedeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel