Voetbalvereniging BAS smeekt om hulp: 'Zonder vrijwilligers geen draaiende club'

BIDDINGHUIZEN • Zo 7 juli 2024 | 12:55 • Zondag 7 juli 2024 | 12:55

Voetbalvereniging BAS uit Biddinghuizen is naarstig op zoek naar vrijwilligers. De club heeft speciaal hiervoor een vrijwilligerscoördinator aangesteld. "Vrijwilligers zijn onbetaalbaar, die zijn goud waard. Zonder vrijwilligers kun je een vereniging niet laten draaien", zegt Voorzitter Herman Stegeman.

Sabine Potgieter is secretaris in het bestuur van BAS. Zij heeft naast haar bestuurstaken ook de rol van vrijwilligerscoördinator toebedeeld gekregen. "Dit is eigenlijk een klus die ik een beetje in mijn schoenen geschoven heb gekregen, omdat de vorige vrijwilligerscoördinator is gestopt", zegt Potgieter.

"Het is niet ondankbaar, want we zijn natuurlijk enorm blij met de mensen die zich wel aanmelden voor vrijwilligerswerk. Maar het is soms wel een lastige klus."

Kantine vroegtijdig gesloten
Volgens voorzitter Stegeman komt de club op veel verschillende plekken mensen tekort. "Ons bestuur is in de afgelopen drie jaar uitgedund van zeven naar vier leden." Naast bestuursleden mist BAS ook scheidsrechters en mensen om de kantine, te bemannen. Potgieter hierover: "Afgelasten van wedstrijden is daar een gevolg van. Een andere consequentie is dat de snackcorner dicht is en in sommige gevallen dat de kantine vroegtijdig gesloten moet worden."

Persoonlijke benadering
De club probeert via mailingen, postercampagnes en persoonlijke benadering leden in beweging te krijgen. Ook maakt BAS gebruik van de vrijwilligersmodule in de voetbal.nl-app, waarmee mensen op een eigen gekozen tijdstip een taak kunnen aanvinken waarmee ze zich willen inzetten voor de club.

Uit onderzoek blijkt dat veel sportclubs een tekort aan vrijwilligers hebben. Omroep Flevoland ging bij diverse clubs op bezoek om te zien of dit probleem ook in onze provincie speelt. Zo ook bij voetbalvereniging BAS uit Biddinghuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel