Almeerse basketballer mag zich bewijzen bij NBA-kampioen Boston Celtics

ALMERE • Vr 28 juni 2024 | 13:58 • Vrijdag 28 juni 2024 | 13:58

Basketballer Tristan Enaruna uit Almere is niet gekozen tijdens de draft van de NBA, de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld in Noord-Amerika. Tijdens de draft krijgen de dertig NBA-clubs vóór elk seizoen de kans om talenten aan hun selecties toe te voegen, veelal spelers die voor universiteiten hebben gespeeld.

De 23-jarige Enaruna werd uiteindelijk dus niet uitgekozen, maar vond in dezelfde nacht van donderdag op vrijdag wel snel nieuw onderdak: hij tekent een zogenoemd Exhibit 10 contract bij NBA-kampioen Boston Celtics. Dit betekent dat Enaruna zich in de komende periode mag gaan bewijzen bij de kersverse kampioen en dat hij zich wellicht via de G-League (een soort beloftencompetitie) in de NBA zal moeten knokken.

De afgelopen twee seizoenen speelde Enaruna voor de Cleveland State Vikings in de Horizon League. Hij speelde eerder College basketball voor de Kansas Jayhawks en de Iowa State Cyclones. In zijn jeugdjaren begon Enaruna met basketbal bij Pioneers in Almere en verhuisde hij later naar Apollo in Amsterdam.

Draft
De draft bestaat uit twee rondes. In totaal worden dit jaar 58 spelers gekozen. De volgorde van kiezen is bepaald deels door loting en deels de eindstand in de competitie. Het team dat het seizoen voor de draft het slechtste heeft gepresteerd mag tijdens de draft als eerste kiezen uit de nieuwe spelers.

Alle NBA-teams krijgen twee picks (ze mogen twee spelers kiezen). De Nederlander Quinten Post werd vannacht tijdens de draft wél gekozen door Golden State Warriors. De Amsterdammer kan daarom in de voetsporen treden van Dan Gadzuric, in april 2012 de laatste Nederlander in de NBA.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel