City FC verliest met 3-0 van SC Heerenveen: 'Waren heel slordig aan de bal'

ALMERE • Vr 1 december 2023 | 20:01 • Vrijdag 1 december 2023 | 20:01

Almere City heeft vrijdagavond een kansloze nederlaag geleden bij SC Heerenveen. De Friezen waren in het Abe Lenstra stadion met 3-0 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor. Bij rust leidde de thuisploeg al met 2-0.

Het was de tweede nederlaag op rij voor de Almeerders, na de 0-5 thuisnederlaag van vorige week zondag tegen Heracles. City heeft nu 13 punten uit 14 gespeelde wedstrijden in de eredivisie.

Friezen snel op voorsprong
In de eerste helft was de thuisploeg na 10 minuten direct dichtbij de openingstreffer: oud Almere spits Pelle van Amersfoort zag zijn inzet voor een leeg doel van de lijn gehaald worden door Mbe Soh (na een prachtige steekbal van Sahraoui op Brouwers). Na een kwartier was het wél raak voor SC Heerenveen: diezelfde Pelle van Amersfoort werd prachtig weggestoken in de zestien door Olsen, mocht vervolgens doelman Bakker omspelen en kon simpel de 1-0 aantekenen.

Van Beek verdubbelt de marge
Ondanks een overwicht van Heerenveen kwam Almere City er af en toe gevaarlijk uit in de 1e helft: Hansen zag een schot gekeerd worden door keeper Noppert en Van La Parra kopte net naast. De thuisploeg bleef echter gevaarlijker: eerst kon City doelman Bakker nog redding brengen op een kopbal van Pelle van Amersfoort, even later mocht verdediger Sven van Beek (vlak voor rust) op aangeven van Kohlert (na een prachtige crossbal van Haye) de 2-0 maken voor SC Heerenveen.

Weinig kansen voor City
In de 2e helft kreeg SC Heerenveen direct na rust een megakans op de 3-0, maar Saroui schoot de bal oog in oog met doelman Bakker over. Almere City probeerde terug te komen in de wedstrijd en toonde aanvallende intenties, maar de Friezen waren steeds gevaarlijk in de omschakeling. Saraoui zag opnieuw een inzet gekeerd worden door keeper Bakker. Ondanks veel balbezit wisten de Almeerders niet tot kansen te komen. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist: Pelle van Amersfoort mocht in de omschakeling op aangeven van Luuk Brouwers op fraaie wijze de 3-0 hoog in de touwen schieten. Dit bleek ook de uitslag in Friesland.

Volgende week zaterdag komt Almere City weer in actie: dan speelt de ploeg van Alex Pastoor in Alkmaar de uitwedstrijd tegen AZ.

Wedstrijdverloop:

94. Afgelopen Almere City verliest met 3-0 bij Heerenveen.

87. Kans voor invaller Barbet na een corner: grootste kans voor Almere.

79. Wissel Almere:

71. De wedstrijd lijkt beslist: Van Amersfoort mag op aangeven van Brouwers de 3-0 maken.

65. Wissel bij Almere

64. Een schot van Sahraoui verandert van richting, maar Bakker redt wonderbaarlijk.

48. Saraoui mag direct alleen op Bakker af, maar verzuimt de 3-0 te maken voor de thuisploeg.

46. Pena komt bij Almere in de ploeg voor Royo

Rust: 2-0

42. Inmiddels hebben City spelers Damian van Bruggen en Manel Royo al geel gepakt.

40. Verdediger Sven van Beek mag op aangeven van Kohlert de 2-0 maken voor de thuisploeg.

36. Wat een redding van Nordin Bakker op een kopbal van Pelle van Amersfoort. Hij voorkomt met een schitterende safe de 2-0.

29. Almere City is eindelijk weer gevaarlijk: Van La Parra kopt bij de 1e paal net naast op aangeven van Floranus.

19. Rechtsback Oliver Braude van Heerenveen draait naar binnen en schiet rakelings over de goal van Almere.

15. Nu is het wel raak voor SC Heerenveen: Olsen steekt Pelle van Amersfoort weg in het centrum, die omspeelt vervolgens simpel doelman Bakker en maakt de 1-0.

10. Direct na die grote kans voor de thuisploeg is City gevaarlijk: Hansen ziet zijn inzet gekeerd door doelman Noppert.

9. Wat een kans voor SC Heerenveen na een fijne steekpass dwars door het centrum van Sahraoui op Brouwers. Brouwers is vervolgens oog in oog met Bakker niet zelfzuchtig en legt de bal af op Pelle van Amersfoort, maar die ziet zijn inzet van de lijn gehaald worden door Mbe Soh.

2. Kornelius Hansen schiet vanaf de kop zestien ruim over de goal van de Friezen.

1. De wedstrijd is begonnen in het Abe Lenstra stadion.