City kijkt terug op geslaagd trainingskamp: 'We zijn een stuk fitter geworden'

ALMERE • Vr 26 juli 2024 | 17:18 • Vrijdag 26 juli 2024 | 17:18

Almere City kan volgens trainer Hedwiges Maduro terugkijken op een zeer geslaagd trainingskamp in Turkije. "We hebben daar hard getraind op een berg van 2000 meter hoogte en zijn een stuk fitter geworden."

Heel hard getraind
De selectie is na een trainingskamp in Turkije deze week weer teruggekomen in Almere. De ploeg heeft volgens trainer Hedwiges Maduro een nuttige week gehad waarin hard is gewerkt om de fitheid van de spelers te verbeteren. Maduro kijkt tevreden terug op de oefenstage. Maduro: "We hebben heel hard getraind. Elke dag twee keer. We trainden op een berg van tweeduizend meter hoogte wat zorgde voor veel weerstand in de training."

In Turkije werden twee oefenduels afgewerkt tegen ploegen die uitkomen in de hoogste Turkse competitie. Het eerste duel werd nipt met 3-2 verloren van Konyaspor. Volgens Maduro was dat verlies onnodig: "Ik denk dat we dat duel hadden moeten winnen. We hadden veel meer kansen, veel meer de bal."

Eerste oefenwinst
Het tweede oefenduel tegen Samsunspor betekende voor City de eerste winst in deze oefencampagne. City won met 1-0 door een treffer van de Fransman Thomas Robinet. Dat er nog niet vaker werd gewonnen komt omdat Maduro in de voorbereiding bewust voor sterke sparringpartners heeft gekozen. Maduro: "Ik geloof niet in die oefenwedstrijden die je met 23-0 wint. Dan train je eigenlijk helemaal niks. Je ziet de fouten niet echt. En tegen sterke tegenstanders wel."

Versterkingen zijn nodig
De selectie begint volgens Maduro langzaam maar zeker in vorm te komen in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd in de eredivisie. Maar hij heeft nog wel wensen. Maduro: "We hebben nog wel versterkingen nodig. We hebben nog zeven jongens in de selectie van Jong Almere City. Dat geeft aan dat er ruimte is om nog sterker te worden. Ik denk dat dit ook wel gaat gebeuren. Over die jonge spelers ben ik heel tevreden. Er zit heel veel toekomst in de jeugd bij Almere, dat is heel positief. Alleen we moeten ook groeien als club en als team."

Nog drie oefenduels
City speelt tot de competitie van start gaat nog drie oefenduels. De ploeg speelt zaterdag in Duitsland tegen de talenten van Borussia Dortmund. Daarna volgen er nog duels tegen FC Utrecht en RKC Waalwijk. De competitie in de eredivisie begint zaterdag 10 augustus met een thuisduel tegen AZ Alkmaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel