City FC zonder smaakmaker Mattoir tegen Jong AZ

ALMERE • Zo 21 augustus 2022 | 16:12 • Zondag 21 augustus 2022 | 16:12

De profvoetballers van Almere City spelen maandagavond de lastige uitwedstrijd tegen Jong AZ. De Almeerders willen in Wijdewormer de goede lijn doortrekken van vorige week toen er thuis met 3-0 gewonnen werd van TOP Oss.

In Jong AZ treft de ploeg van Alex Pastoor een tegenstander in vorm, want de beloften uit Alkmaar begonnen zeer voortvarend aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met twee overwinningen op rij, uit tegen Helmond Sport (1-3) en thuis tegen MVV (3-1).

Trainer Alex Pastoor kan tegen Jong AZ geen beroep doen op vleugelaanvaller en smaakmaker Faiz Mattoir, die zaterdag tijdens de training geblesseerd is geraakt.

Blessures
De 10-voudig international van de Comoren was vorige week vrijdag nog de grote uitblinker tegen TOP Oss en was verantwoordelijk voor het doelpunt van de week in de Keuken Kampioen Divisie. Ook aanvoerder Danny Post, rechtsback Faris Hammouti en vleugelaanvaller Ilias Alhaft ontbreken in Wijdewormer nog altijd vanwege blessures.

Voor centrale verdediger Joey Jacobs is de wedstrijd tegen Jong AZ een speciale, omdat hij de jeugdopleiding in Alkmaar doorliep en vorig seizoen voor de winterstop nog voor Jong AZ uitkwam. Jacobs die vorig seizoen tijdens de tweede competitiehelft bij Almere City FC geen minuut miste, zit sinds vorige week op de bank bij Almere City FC. Trainer Alex Pastoor geeft ook tegen Jong AZ opnieuw de voorkeur aan de Fransman Theo Barbet.

Limbombe klaar voor debuut
Aanvaller Anthony Limbombe, de meest verrassende aanwinst van deze zomer, moest de eerste twee wedstrijden van het seizoen nog missen vanwege een hamstringblessure, maar is daarvan hersteld. De Belg hoopt tegen Jong AZ bij de selectie te zitten en hoopt in Wijdewormer zijn eerste minuten te maken tijdens een competitiewedstrijd sinds 7 maart 2020.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel