Almere City verliest nipt van AZ in besloten oefenduel

ALMERE • Do 10 oktober 2024 | 16:19 • Donderdag 10 oktober 2024 | 16:19

Almere City FC heeft donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen AZ nipt verloren. De topclub uit Alkmaar bleek op het trainingscomplex in het Noord-Hollandse Wijdewormer uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de Almeerders.

Almere City trainer Hedwiges Maduro gebruikte dit oefenduel om veel spelers aan het werk te zien die tijdens de competitie op weinig speeltijd kunnen rekenen

Zo startten onder andere keeper Jonas Wendlinger, rechtsback Damil Dankerlui, middenvelders Alex Carbonell en Alex Balboa en de aanvallers Adi Nalic en Baptiste Guillaume in de basis.

Ook AZ trad aan met een sterk gewijzigd elftal in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Voorsprong
City begon goed aan de wedstrijd en wist zich de nodige kansen te verschaffen voor de goal van AZ.

De leidde uiteindelijk tot de openingstreffer: de Belg Baptiste Guillaume wist op aangeven van Damil Dankerlui de openingstreffer langs AZ doelman Jeroen Zoet te werken.

Gelijkmaker vlak voor rust
Vlak voor rust kwamen de Alkmaarders langszij na een vermeende handsbal van Joey Jacobs in de eigen zestien. Sven Mijnans wist vervolgens het buitenkansje vanaf elf meter te verzilveren.

Deze 1-1 betekende ook de ruststand in Wijdewormer.

Dubbelslag Mijnans
In de 2e helft kwam AZ ook op voorsprong door diezelfde Sven Mijnans, die de Almeerse defensie en doelman Wendlinger met een fraaie volley te slim af was na een hoge voorzet. Deze 2-1 betekende ook de eindstand in Noord Holland.

Toewerken naar uitwedstrijd tegen Sparta
De spelers van Almere City hebben nu een paar dagen vrij in verband met interland-voetbal. Na dit weekeinde zal de ploeg zich gaan voorbereiden op de eerstvolgende wedstrijd van zaterdag 19 oktober uit bij Sparta.

Almere City, dat met 2 punten uit 8 gespeelde wedstrijden voorlaatste staat in de eredivisie, hoopt dan in Rotterdam eindelijk de eerste zege van het seizoen te kunnen boeken.