Poort krijgt eigen voetbalclub door verhuizing Sporting Almere

ALMERE • Vr 11 oktober 2024 | 9:53 • Vrijdag 11 oktober 2024 | 9:53

Goed nieuws voor voetbal liefhebbende jeugd in Almere Poort, zij krijgen een eigen voetbalvereniging in het Olympuskwartier. Dat zegt Leefbaar Almere op het platform X. Het gaat om voetbalvereniging Sporting Almere die nu nog vlakbij Almere City FC zit.

Een nieuwe club zou goed zou zijn voor de sociale binding in de wijk en een oplossing bieden voor de lange wachtlijsten bij andere clubs in de stad.

Sporting Almere heeft nu last van drukte rondom City FC en vaak zijn velden niet beschikbaar voor de jeugd. Daarom krijgen zij een locatie in Almere Poort aangeboden.

Wachtlijsten
De verhuizing biedt gelijk een oplossing voor kinderen die nu aangewezen zijn op voetbalclubs in andere wijken. Bovendien zijn de wachtlijsten bij deze clubs lang.

Volgens Leefbaar Almere loopt de wijk op sommige plekken erg achter op voorzieningen en dan met name op het gebied van speelvoorzieningen, ontmoetingsplekken en een voetbalvereniging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel