Grote meet-up van motorrijders zorgt voor nieuwsgierigheid bij omstanders

LELYSTAD • Zo 27 oktober 2024 | 15:45 • Zondag 27 oktober 2024 | 15:45

Ronkende motoren, piepende banden en afgestoken vuurwerk. Bewoners aan de zuidkant van Lelystad moeten zich hebben afgevraagd wat er zaterdagavond allemaal aan de hand was. Het bleek te gaan om een meet-up van motorrijders.

Wie die heeft georganiseerd is niet duidelijk. Volgens geruchten ging het om een eerbetoon aan een 18-jarige pizzakoerier die vorige week bij een ongeluk is omgekomen, maar een vriend van hem ontkent dat dat het geval is.

Honderden mensen
Remco Loc woont in de buurt van Palazzo en ging gisteravond even kijken waar al dat lawaai vandaan kwam. Hij wist niet wat hij zag. "Er werd mij verteld dat er zo'n 600 mensen zouden zijn, maar volgens mij waren het er wel duizend."

Volgens Loc hing er een goede sfeer bij de meetup. "Je hebt dan wel een vooroordeel over de mensen die daarop afkomen, maar iedereen was vriendelijk", vertelt hij.

"Op een gegeven moment komt er een motorrijder een praatje maken, en die vroeg of ik de gashendel van zijn motor even over wilde halen. Dat is gewoon hartstikke gaaf."

'Veel lawaai, wel gezellig'
"Het was goed druk", bevestigt Harry Parwat, die ook op het geluid was afgekomen. Hij zegt dat er veel lawaai werd gemaakt, maar dat het wel gezellig bleef.

"De sfeer was rustig. Er werd geen kattenkwaad uitgehaald", beweert hij. Toch is op beelden op sociale media te zien dat er wel vuurwerk werd afgestoken.

Op diezelfde beelden is ook te zien dat handhaving en politie aanwezig waren. Een woordvoerder van de politie laat zondagmiddag weten dat er geen melding is gedaan van aanhoudingen of arrestaties. Of de politie wel op een andere manier in actie is gekomen, kon de woordvoerder niet met zekerheid zeggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel