Weghalen fietspad moet oversteken bij Middendreef ontmoedigen

LELYSTAD • Vr 25 oktober 2024 | 8:00 • Vrijdag 25 oktober 2024 | 8:00

De gemeente Lelystad gaat het voor fietsers nog onaantrekkelijker maken om de Middendreef over te steken ter hoogte van de autowasstraat. Een deel van het fietspad wordt weggehaald.

Het verwijderen van het stuk fietspad achter de autowasstraat langs het spoor moet fietsers ontmoedigen om via deze route de oversteek te gebruiken. Dat moet de verkeersveiligheid ten goede komen.

De oversteek is al enkele maanden afgezet met hekken, zodat fietsers worden aangespoord om de verderop gelegen Nelson Mandelabrug te gebruiken. Toch steken er nog dagelijks vooral scholieren over van scholengemeenschap Porteum.

Gras
Op de plek van het fietspad komt nu gras in de plaats van tegels. De gemeenteraad heeft eerder dit jaar al 63.000 euro beschikbaar gesteld voor aanpassingen.

De gemeente verwacht minder fietsers via de 'oude' oversteekplaats, maar het fietspad onder het spoor blijft wel liggen. Daardoor is het in de praktijk straks nog steeds mogelijk om achter de wasstraat de oversteek van de Middendreef te bereiken.

De situatie zal opnieuw veranderen als met de bouw van woningen wordt begonnen op de plek van de leegstaande scholengemeenschap De Rietlanden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel