Patiënten Flevoziekenhuis maken lotgenoten blij met Happy Stones

ALMERE • Zo 20 oktober 2024 | 18:32 • Zondag 20 oktober 2024 | 18:32

Een klein, maar sympathiek project in het Almeerse Flevoziekenhuis blijkt een succes. Het gaat om een initiatief van twee patiënten die zogenoemde Happy Stones achterlaten voor lotgenoten. Happy Stones zijn met de hand beschilderde stenen met daarop een positieve tekst of een vrolijke afbeelding.

Het idee komt van de Almeerse vriendinnen Amanda Jongsma en Deborah Hoogendoorn. Zij werden beiden twee keer getroffen door borstkanker. In het ziekenhuis leerden ze elkaar kennen en ontstond het idee om voor andere patiënten bewerkte stenen in de wachtkamer neer te leggen die meegenomen kunnen worden.

Elke steen anders
Iedere steen ziet er anders uit, maar ze staan wel allemaal in het teken van het thema borstkanker. Jongsma en Hoogendoorn willen lotgenoten zo een hart onder de riem steken.

Uit de reacties blijkt dat deze opzet aanslaat. Het doosje in de wachtkamer van de mammapoli moet regelmatig worden bijgevuld, omdat veel bezoekers een exemplaar pakken. De reacties zijn enthousiast en de waardering van patiënten of hun geliefden is groot.

Binnenkort worden zowel Amanda als Deborah beiden weer geopereerd. Hopelijk kunnen ze daarna gezond en wel verder, maar voor het bijvullen van de stenen zullen ze het ziekenhuis blijven bezoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel