Indiase expats ontdekken Diwali-feest in Almere

ALMERE • Za 19 oktober 2024 | 19:14 • Zaterdag 19 oktober 2024 | 19:14

Het Diwali-festival in Almere wordt steeds groter. De organisatie schat dat er dit jaar zo’n 20 tot 25.000 bezoekers naar het feest op de Esplanade in Almere zijn gekomen. Opvallend is ook dat er zaterdag veel meer Indiase bezoekers kwamen.

Met Diwali wordt de overwinning van het licht op de duisternis gevierd. Dat doen ze met veel spektakel. "We knallen vanavond om half negen met vuurwerk", vertelt een enthousiaste Maya Nirsoe die het Hindostaanse feest al enkele jaren organiseert, samen met haar man en twee dochters.

Lees ook: Diwali-festival met 20.000 mensen georganiseerd door één gezin

Aan het begin van de middag lopen er al veel mensen rond op het festivalterrein waar een stuk of tien standjes staan. De geuren van Surinaams-Hindostaanse roti en barra waaien je tegemoet. "Maar we hebben ook foodtrucks, Caribisch eten, Indiase hapjes en zelfs patat", zegt Nirsoe lachend.

Opvallend is dat er steeds meer Indiase bezoekers naar het Diwali-festival komen. Het zijn vooral expats. "Dit is echt leuk", zegt een Indiase. "In India is Diwali één van de grootste festivals."

'Dit proeft naar thuis'
Een jong stel is met hun kind lekker aan het eten bij het Weerwater. Ze genieten ervan. "Dit proeft zoals het thuis proeft", zegt de man. Er wonen ook steeds meer Indiërs in Almere. "Het is een jonge stad. Je hebt hier alles", zegt een jonge Indiase. "Vooral de buitenwijken zijn veilig en rustig voor ons gezinnetje."

Een echte verklaring voor de aantrekkingskracht van het Diwali-festival in Almere is er niet echt. Nirsoe is blij met de groeiende belangstelling van de expats voor dit feest. "Almere lijkt wel het Giethoorn van Flevoland."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel