'Sporting Almere is nog lang niet verhuisd naar Almere Poort'

ALMERE • Do 17 oktober 2024 | 6:22 • Donderdag 17 oktober 2024 | 6:22

Een voetbalclub zoals Sporting Almere is nog niet zomaar verhuisd. Dat kwam naar voren in het gesprek dat het bestuur van de club heeft gevoerd met wethouder Paul Tang.

Voorzitter van de voetbalclub Rene Tang (volgens een gemeentewoordvoerder geen familie van de wethouder) was eerder deze week verontwaardigd over berichtgeving van Omroep Flevoland. Die ging over de verhuizing van de club naar Almere Poort. De verhuizing werd genoemd in de programmabegroting van Almere, maar de voorzitter wist van niets en maakte zich zorgen.

Op het platform X laat de wethouder weten dat er nog veel over besproken moet worden. "Elke twee maanden zijn wij met elkaar in gesprek, zo ook afgelopen dinsdag".

Nobelhorst of Almere Poort
De voorzitter van de voetbalclub legt in een persbericht uit dat er anderhalf jaar geleden een oriënterend gesprek is geweest met de gemeente over een verhuizing naar Nobelhorst of Almere Poort. Sindsdien is de gemeente daar volgens hem niet meer op teruggekomen.

Op X zegt de wethouder dat de ambitie om breedtesport in Almere optimaal de ruimte te bieden, is besproken met de voorzitter van de club. "De verkenning van een mogelijk nieuwe locatie in Almere Poort is onderdeel van dit gesprek", schrijft hij.

Onbeantwoord
Als de gemeente om de twee maanden praat met de club, waarom ging dat dan nooit over verhuizen, zoals de voorzitter beweert? De gemeentewoordvoerder kan die vraag niet beantwoorden. De wethouder heeft tot nu toe daarop niet gereageerd. Ook René Tang zegt daarop het antwoord niet te weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel