Verhuizing Sporting Almere naar Poort; voorzitter weet helemaal van niks

ALMERE • Ma 14 oktober 2024 | 22:23 • Maandag 14 oktober 2024 | 22:23

Hij was overdonderd toen hij uit het vliegtuig stapte. René Tang, voorzitter van Sporting Almere, kwam zaterdag terug van zijn vakantie en zijn mobiel 'ontplofte'. Het waren heel veel reacties over het nieuws dat de club gaat verhuizen naar Almere Poort. "Ik wist helemaal van niets", zegt hij.

Vrijdag publiceerde Omroep Flevoland over het besluit van het college van B&W van Almere om de voetbalclub te verhuizen. In de programmabegroting die de gemeente Almere afgelopen donderdagavond presenteerde, wordt de verhuizing van de club gemeld. De partij Leefbaar Almere had het ook aangekondigd het platform X.

Oriënterend gesprek
Tang weet nog wel dat hij zo'n anderhalf jaar geleden met iemand van de gemeente heeft gepraat over een mogelijke verhuizing naar Nobelhorst of Almere Poort. Dat gesprek was volgens hem oriënterend. Er waren volgens hem geen afspraken gemaakt of toezeggingen gedaan. De gemeente had geen budget voor een verhuizing van de club naar een locatie elders in de stad.

"Ik heb er sindsdien ook niets meer over gehoord", zegt hij verontwaardigd. Het bleef volgens hem na anderhalf jaar stil. "Niemand heeft mij daarover gebeld". Contact met de gemeente is er intussen geweest. Dinsdag aan het einde van de middag staat er volgens Tang een gesprek gepland met de gemeente. Dat zal volgens hem vooral gaan over de manier van communiceren en waarom de gemeente het bestuur heeft genegeerd.

Gedeelde voetbalvelden
Sporting Almere is gevestigd op hetzelfde terrein als Almere City FC. Dat levert geregeld problemen op sinds de profclub is gepromoveerd naar de Eredivisie, staat te lezen in de gemeentebegroting. De velden zijn daardoor steeds vaker nodig voor trainingen van Almere City FC. Het lijkt de gemeente daarom goed om Sportclub Almere een eigen plek te geven.

Olympuskwartier
In Almere Poort is behoefte maar ook ruimte voor een voetbalclub. De breedtesport kan op die manier verder groeien en er is een betere spreiding van sportvoorzieningen in de stad, zo schrijft de gemeente. Als locatie wordt het Olympuskwartier genoemd.

Het bestuur van Sporting Almere begrijpt er helemaal niets van. Zij krijgen veel vragen van leden die zich afvragen of het klopt wat ze hebben gelezen. Een aanzienlijk deel van de leden woont niet ver van de club. Een verhuizing naar Almere Poort zou stuiten op praktische bezwaren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel