Almeerder die prostituees 'voor zijn plezier' over de vloer had, moet zijn huis uit

ALMERE • Vr 27 september 2024 | 19:20 • Vrijdag 27 september 2024 | 19:20

Een man die zijn huurwoning in Almere Buiten zou gebruiken als illegaal bordeel, wordt uit zijn huis gezet. Dat heeft de rechtbank deze week bepaald. De man beweert zelf dat hij alleen maar prostituees over de vloer had 'voor zijn eigen plezier'.

Woningcorporatie GoedeStede, waarvan de man al 19 jaar een woning in de Faunabuurt huurt, spande een kort geding aan om de man zo snel mogelijk uit de woning te krijgen.

Lees ook: Man ontkent illegale prostitutie in eigen woning

Huurder verbleef niet in huis, wel twee prostituees
Omwonenden klagen sinds februari 2023 over de woning. Na een undercover politieonderzoek en een inval zijn er aanwijzingen gevonden dat het huis werd gebruikt als bordeel. Zo stond in de woonkamer een bedbank. Ook werden seksspeeltjes gevonden, persoonlijke spullen van een man ontbraken.

Twee vrouwen die Spaanstalig zijn, werden tijdens de inval aangetroffen. Zij gaven toe sekswerkers te zijn. De twee vertelden honderd euro per dag te betalen om de woning te mogen gebruiken. Ook gaven ze aan dat de huurder niet in het huis woont.

Man moet binnen veertien dagen vertrekken
Burgemeester Van der Loo besloot op 14 mei dit jaar om het huis voor drie maanden te sluiten. De rechter heeft nu geoordeeld dat de huurder binnen veertien dagen de sleutels moet inleveren bij GoedeStede.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel