Almeerder ontkent illegale prostitutie in eigen woning: 'Ze waren hier voor mijn plezier'

ALMERE • Do 12 september 2024 | 21:28 • Donderdag 12 september 2024 | 21:28

Een Almeerder wordt ervan verdacht dat hij zijn huis in de Faunabuurt in Almere Buiten heeft gebruikt als bordeel. De bewoner, die al negentien jaar huurder is van de woning aan de Marmotstraat, zag zijn huis in mei voor drie maanden gesloten worden door de burgemeester na meldingen van illegale prostitutie. De eigenaar van het huis, woningcorporatie GoedeStede, wil de man uit de woning zetten en stapt daarom naar de rechter.

De eerste klachten van omwonenden dateren van februari 2023. Dit leidde tot een politieonderzoek waarbij undercover contact werd gelegd met een prostituee. Op de sekswebsite kinky.nl stond het adres van de woning in een advertentie vermeld.

Inval
Tijdens een inval troffen de politie en een gemeentelijk interventieteam aanwijzingen die erop duidden dat de woning als bordeel werd gebruikt. De inrichting van de woning, zoals een bedbank in de woonkamer en het ontbreken van persoonlijke spullen, werd als bewijs gezien, samen met de aanwezigheid van seksspeeltjes.

Op de dag van de inval trof de politie twee vrouwen in de woning aan. De huurder arriveerde later. In eerste instantie ontkenden de vrouwen dat er sprake was van prostitutie, maar nadat ze met de advertentie op kinky.nl werden geconfronteerd, gaven ze toe sekswerkers te zijn. Ze vertelden dat ze honderd euro per dag betaalden om de woning te gebruiken.

'Eigen plezier'
De man verklaart dat de vrouwen slechts voor zijn plezier aanwezig waren en dat er geen betaalde seks heeft plaatsgevonden. Hij beweert dat de vrouwen de agenten verkeerd begrepen omdat ze geen Nederlands spreken.

De man legde uit dat het moeilijk voor hem is om de beschuldigingen te begrijpen. "Wat hier gebeurt, is voor mij onbegrijpelijk. Ze denken dat mijn huis een seksinrichting is, maar je kan iemand niet uit huis zetten op basis van verdenkingen. Sinds de sluiting van mijn woning leef ik in mijn auto en douche ik bij buren."

Volgens hem is de slaapbank bedoeld voor logees en kloppen de meldingen van omwonenden niet. "Ik heb een seksleven, dat deel ik met veel mensen. Ik ontmoet die mensen via verschillende websites en kanalen, maar dat is mijn privéleven."

Ontruiming
GoedeStede wil de huurovereenkomst ontbinden en de woning ontruimen vanwege de ernst van de situatie en om te laten zien dat ze illegale activiteiten in hun woningen niet tolereren. De rechter gaf een voorlopig oordeel: ontruiming zal volgen. "Het is te veel bij elkaar, het lijkt bijna onmogelijk dat er geen sprake is van illegale prostitutie", aldus de rechter, die de verklaring van de man ongeloofwaardig vond.

Het definitieve vonnis wordt op 25 september verwacht.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel