Kinderen krijgen hun zin: alle ideeën motiemarkt aangenomen

LELYSTAD • Wo 25 september 2024 | 7:15 • Woensdag 25 september 2024 | 7:15

Veel blije kinderen tijdens de raadsvergadering in Lelystad dinsdagavond. De gemeenteraad stemde daar over de moties die zijn ingediend tijdens de 'kinderideeënmarkt' op 12 juni. Alle dertien moties werden aangenomen, ook al waren er een paar ontraden door het college.

Nieuwe speeltuinen, een voetbalveld, een rolstoelschommel, en moestuinen op scholen: het is een greep van de nieuwe plekken waar Lelystadse kinderen straks gebruik van kunnen maken.

Op 12 juni werden de ideeën al gepresenteerd aan raadsleden tijdens de kinderideeënmarkt. Dinsdagavond stemde de raad er pas over, maar het wachten werd voor alle kinderen en groepjes kinderen beloond. Bijvoorbeeld Shalom en Alishia, die een speeltuin willen voor de wat oudere kinderen, "omdat er veel speeltuinen zijn die voor jongere kinderen zijn, en dan heb je bijna niks te doen", zegt Shalom.

Zelf zijn ze 9 en 11, en ze vervelen zich dus weleens in een speeltuin. Het liefst willen ze een hoge glijbaan, een trampoline en een draaimolen in hun nieuwe 'skillsgarden'.

50.000 euro voor één plan
Veel ideeën waren enigszins bijgeschaafd sinds de ideeënmarkt. Zo hadden een paar kinderen een plan voor een groot aquarium dat 50.000 euro moest gaan kosten - het hele budget van de motiemarkt. Na het een en ander aan te plassen bleef er nog een kostenplaatje van 4.000 euro over.

Ook een idee voor moestuinen op basisscholen, een waterspeelplaats en het opknappen van een speeltuin in de Schouw werden in eerste instantie afgeraden door het college. De raad stemde na aanpassingen van de financiering van die plannen alsnog vóór.

Meer budget
In principe was er 50.000 euro beschikbaar om de ideeën van de kindermotiemarkt te realiseren, maar op initiatief van raadslid Brouwer-Vink van GroenLinks werd dat budget opgehoord.

Bij de vorige motiemarkt was er namelijk 30.000 euro overgebleven, en dat overschot wordt nu bij het budget gevoegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel