Workshops en waterspeelplaatsen: kinderen vol goede ideeën voor Lelystad

LELYSTAD • Wo 12 juni 2024 | 21:37 • Woensdag 12 juni 2024 | 21:37

Van een armbandjesworkshop tot een nieuw voetbalveld en van een waterspeelplaats tot een aquarium: Lelystadse kinderen blijken vol goede ideeën te zitten om hun eigen stad beter te maken. Op de Kinderideeënmarkt mochten ze die presenteren aan de gemeenteraad.

"Heel spannend", noemt de 8-jarige Amaya de presentatie straks. Ze staat klaar met haar goed versierde kraam, om haar idee voor schoolmoestuinen aan raadsleden te vertellen. Elke school krijgt als het aan haar ligt zo'n moestuin.

Amaya

Ook Mara (9) heeft een goed idee: de speeltuin in haar wijk moet worden opgeknapt. Die staat vol stekelige distels, en alsof dat nog niet pijnlijk genoeg is zorgen de houtsnippers op de grond ook nog eens voor splinters.

Prijskaartje
Sommige kinderen hebben groots gedroomd, valt ChristenUnie-raadslid Pieter Frankema op. "Kinderen zijn heel ruimdenkend en komen met creatieve ideeën." Dat betekent ook dat sommige ideeën een flink prijskaartje hebben.

50.000 euro denkt Elif (8) bijvoorbeeld nodig te hebben voor een waterspeelplaats. Dat is precies het bedrag dat de gemeente in totaal beschikbaar heeft gesteld voor de kinderideeën.

"Maar je ziet dat kinderen nu al zeggen: 'het bedrag is wel wat hoog, maar als we het nou zo doen kan het ook voor veel minder'", aldus Frankema.

'Hier moet je zijn'
Naast een lesje budgetteren, krijgen de kinderen te zien dat de politiek er ook voor hun is, vindt raadslid voor Jong Lelystad Meral Aktan. "Als je een probleem hebt: kom naar de politiek, daar moet je zijn. En dat hebben de kinderen ook echt wel door.

Voor nu is het afwachten voor de kinderen. Amaya denkt dat het met haar schoolmoestuinen in ieder geval wel goed moet komen. En ook Frankema ziet dat idee wel zitten: "Het is heel belangrijk dat kinderen leren hoe groenten groeien en bloeien."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel