Sober Pieperfestival dit jaar mag de pret niet drukken

EMMELOORD • Za 14 september 2024 | 16:02 • Zaterdag 14 september 2024 | 16:02

Het jaarlijkse Pieperfestival in Emmeloord duurt dit jaar geen drie, maar twee dagen. En er staat geen grote tent, maar het festivalterrein op De Deel is in de open lucht. "Ik ben blij dat het mooi weer is", zegt Frans Lambregtse, voorzitter van de commissie die het sinds 1996 bestaande festival organiseert.

Het is een vaste waarde in Noordoostpolder: in het tweede weekeinde van september staat het Pieperfestival op de kalender. Strengere regels, het zoeken naar voldoende financiële middelen en genoeg vrijwilligers, het zorgde dit jaar tijdens de voorbereidingen bij de organisatoren voor de nodige hoofdbrekens.

Dance Night
Het lukte allemaal en dankzij het mooie weer genoot het publiek vrijdag al van diverse programma-onderdelen. Dat begon vrijdagmiddag met een seniorenmiddag en een netwerkborrel voor ondernemers. In de avond barstte 'Dance Night' in alle hevigheid los met artiesten als dj-duo Afro Bros Jack, Tobri, Sam Hofman en Cortes. Ook zaterdag staat het bol van de activiteiten en worden traditioneel gratis zakjes friet uitgedeeld.

Optredens van Douwe Bob, Zoë Tauran, het lokale dj-duo de Watermans en coverband Oxygen sluiten zaterdagavond het festival af. Voor dat avondprogramma zijn nog kaarten beschikbaar.
Lambregtse en zijn team gaan volgende week het festival evalueren, en dan zal duidelijk moeten worden of het evenement ook in de komende jaren op de kalender blijft. "Emmeloord is wereldhoofdstad van de aardappel, daar hoort een Pieperfestival bij", vindt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel