Huwelijksfeesten die eindigen met vuurwerk zorgen voor overlast op Urk

URK • Do 12 september 2024 | 18:00 • Donderdag 12 september 2024 | 18:00

Omwonenden van trouwlocaties op Urk klagen dat er in de weekenden vaak illegaal vuurwerk wordt afgestoken na bruiloften. Dat zorgt voor overlast. Daarom wordt er volgens de gemeente nu extra gecontroleerd op het afsteken ervan.

"Inwoners hebben veel last van het harde geknal, vaak in de weekenden. Het regent daarom klachten", schrijft de gemeente. Menig bruiloft wordt zo tegen middernacht afgesloten met het afsteken van een groot pakket siervuurwerk.

Vaak willen de tortelduifjes volgens de gemeente eigenlijk helemaal niet dat er vuurwerk wordt afgestoken en trouwlocaties geven aan dat dit ook niet mag. "Tegen de wens van zo’n bruidspaar in en ondanks dat Urk hier last van heeft, wordt het afgestoken."

De gemeente heeft de afgelopen jaren vaker aandacht gevraagd voor het gebruik en de opslag van illegaal vuurwerk.

Deze campagnes vonden met name in de laatste maand van het jaar plaats, wanneer er ruim voor oud en nieuw al veel vuurwerk op Urk de lucht in gaat. Ook het gebruik van afgedankte noodpijlen hebben de aandacht. Vorig jaar werd de actie al in november gestart, toen heette deze: 'Samen houden we Urk heel'.

Lees ook: Campagne voor rustige jaarwisseling op Urk: "Ons mooie dorp maak je niet kapot"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel