Nieuwe bestuurder Antonius Ziekenhuis krijgt gezondheidscentrum als uitdaging

EMMELOORD • Ma 9 september 2024 | 13:13 • Maandag 9 september 2024 | 13:13

Het Antonius Ziekenhuis krijgt een nieuwe directeur. Annette Imhof gaat zich vanaf 1 oktober onder meer bezighouden met de huisvestigingsplannen voor het nieuwe gezondheidscentrum Het Vlie in de Noordoostpolder.

De huidige directeur Marcel Kuin vertrekt per 1 november. "Marcel gaat Annette eerst een maandje op weg helpen", laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. Samen met Sandra Timmermans gaat Imhof de Raad van Bestuur vormen van het ziekenhuis, dat de hoofdvestiging in Sneek heeft en een dependance in Emmeloord.

Het Vlie
Eén van de belangrijkste dossiers die de nieuwe directeur meekrijgt is de nieuwe huisvesting in Emmeloord. In 2020 ontstonden al plannen voor een nieuw gezondheidscentrum in de Noordoostpolder, waar meerdere zorgaanbieders onder één dak komen te zitten. Naast het Antonius Ziekenhuis moeten dat onder meer huisartsen, de GGD en Zorggroep Oude en Nieuwe Land worden.

Het plan werd al meerdere keren vertraagd. Momenteel wordt de haalbaarheid opnieuw onderzocht. Er wordt onder meer bekeken welke partijen nog willen meedoen en hoe het gefinancierd wordt.

Als dat doorgaat, komt het gezondheidscentrum er op z'n vroegst eind 2026 of begin 2027. Afstel is ook nog mogelijk, vertelde scheidend directeur Kuin voor de zomer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel