Ichthus College op zoek naar nieuwe examenlocatie vanwege verkoop Open Hof

DRONTEN • Zo 8 september 2024 | 13:56 • Zondag 8 september 2024 | 13:56

Het Ichthus College is op zoek naar een nieuwe examenlocatie. De middelbare school in Dronten maakt al jaren gebruik van kerkcentrum de Open Hof, dat naast de school ligt, maar deze wordt verkocht. Met de school is afgesproken dat leerlingen komend schooljaar nog wel gebruik kunnen maken van de kerkzaal.

Het Ichthus College heeft zelf niet genoeg grote ruimtes voor de examens. Daarom maakt de school gebruik van de naastgelegen kerk, maar deze is in 2022 te koop gezet. Dertien geïnteresseerden meldden zich vervolgens om de kerk te kopen, maar het plan van OVT Ontwikkeling uit Emmeloord kwam volgens het kerkbestuur als beste uit de bus.

Appartementen
Het Emmeloordse bedrijf wil er een appartementencomplex bouwen van twee verdiepingen. Maar op dit moment wordt het ook gebruikt door het hospice en is er een zalencentrum. OVT heeft het beste rekening gehouden met de hospice en de zalenfunctie in het gebouw, zei de voorzitter van het college van kerkrentmeesters vorig jaar.

De verkoop van het kerkcentrum is nog niet rond. OVT Ontwikkeling is namelijk nog met de gemeente in gesprek over het wijzigen van het bestemmingsplan. Een woordvoerder van het Ichthus College zegt dat er al wel gekeken wordt naar een andere examenlocatie, maar dat deze nog niet gevonden is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel