Open Hof moet appartementencomplex worden mét hospice en zalencentrum

DRONTEN • Vr 28 april 2023 | 12:40 • Vrijdag 28 april 2023 | 12:40

Kerkcentrum Open Hof in Dronten wordt verkocht aan OVT Ontwikkeling uit Emmeloord. Dat meldt de eigenaar, de Protestantse Gemeente. In de kerk moeten appartementen verdeeld over twee verdiepingen komen, de hospice en het zalencentrum kunnen in het gebouw blijven. Dat moet in de overeenkomst met OVT komen te staan, laat kerkbestuurder Ton Kempenaar weten.

Volgens Kempenaar kwam het plan van OVT als beste uit de bus. De kerk werd vorig jaar per inschrijving te koop gezet. OVT heeft het beste rekening gehouden met de hospice en de zalenfunctie in het gebouw, zegt de voorzitter van het college van kerkrentmeesters nu. Leden van de Protestantse Gemeente in Dronten kregen woensdagavond tekst en uitleg over de keuze voor de Emmeloordse projectontwikkelaar. Ook werden schetsen getoond. "Het plan kan op brede instemming rekenen", aldus Kempenaar.

Plannen worden later uit de doeken gedaan
OVT Ontwikkeling bevestigt de kerk te willen kopen. Toch is alles nog wel onder voorbehoud, benadrukt eigenaar Willem van Tilburg. Om die reden wil hij de plannen nog niet uit de doeken doen. "Zo moeten we nog met de beheerder van de kerk en de hospice praten én met de gemeente", zegt hij.

Kempenaar zegt juist dat het plan al met de gemeente is besproken. "Wij gaan er niet vanuit dat het niet door zou kunnen gaan. Er wordt gewerkt aan een overeenkomst." Volgens hem blijft het aangezicht vanaf De West onveranderd, met de toren als gemeentelijk monument. Andere delen van het gebouw kunnen wel veranderen om de kerk te kunnen ombouwen, zegt hij.

De Protestantse Gemeente zegt dat er rond juni een overeenkomst moet zijn. OVT laat weten rond die tijd een informatiemiddag of -avond te willen gaan houden. Het bedrijf kocht eind vorig jaar ook een kerk aan: De Ontmoeting in Emmeloord. Dit kerkgebouw moet een appartementencomplex worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel