Scholieren Ichthus College Dronten doen eindexamen in Open Hof

DRONTEN • Di 14 mei 2024 | 17:18 • Dinsdag 14 mei 2024 | 17:18

De spanning is te snijden in de provincie, waar meer dan 3.500 middelbare scholieren zijn begonnen aan hun eindexamens. De meeste examens in Flevoland worden afgenomen op VMBO-niveau, zoals op het Ichthus College in Dronten.

De meeste scholen nemen het examen af in een gymzaal, maar het Ichthus College kiest ervoor om uit te wijken naar kerk en zalencentrum Open Hof. Dat staat naast de school en heeft veel ruimte, iets wat de gymzaal van het Ichthus College niet heeft.

"Het is ook fijn voor de leerlingen want het is een rustige plek. Je zit niet in het gewoel van de school. Er zijn geen jongere leerlingen die over het plein rennen en voor onrust zorgen, dus het geeft voor hen ook de rust die ze nodig hebben en daarnaast is het dat extra stukje dat het bijzonder maakt", zegt teamleider Annemarie de Jong van het Ichthus College.

Geen stress
Niet alleen examenkandidaten hebben last van spanning en stress. Ook de teamleider ervaart dat. "Je neemt altijd wel een beetje de spanning van de leerling over", zegt ze daarover. VMBO-examen geschiedenis is het eerste eindexamen dat dit seizoen op de school wordt afgenomen.

Savannah Keijzer komt na iets meer dan een uur als eerste scholier de kerk uit. Ze heeft een goed gevoel over het examen en verwacht dat het cijfer minimaal een voldoende zal zijn.


Owen Scholder is ook vrij snel klaar, maar heeft een slecht gevoel over het examen. Hij zegt dat hij tijdens het leren heeft ingezet op de verkeerde onderdelen. Hij houdt rekening met een cijfer tussen de 4,5 en een 6. Echt bijkomen van het examen kan hij niet, want in de middag staat Engels op het programma. Dat vindt hij een gemakkelijk vak. "Ik heb er zin in", zegt hij vol vertrouwen.

De leerlingen zullen tot 28 mei in de schoolboeken duiken om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Het grote moment van de waarheid volgt op 12 juni, wanneer ze te horen krijgen of ze geslaagd zijn en de vlag uit mogen hangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel