Verdachten van hulp bij overval Best Western hotel Almere vrijgesproken

ALMERE • Vr 6 september 2024 | 15:53 • Vrijdag 6 september 2024 | 15:53

Twee mannen van 22 en 25 uit Almere, die betrokken zouden zijn bij de gewelddadige overval op het Best Western hotel in Almere Stad, zijn door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken.

Wie de overvallers waren, is nog steeds niet duidelijk. Ze kwamen op oudejaarsavond 2020 binnenvallen en vroegen om de inhoud van een speciale kluis. Daarbij bedreigden ze een medewerkster van het hotel met een pistool en een hamer. De buit was mager en de twee vluchtten naar een woning aan de Regentesseweg.

De twee mannen die nu zijn vrijgesproken, zouden onder meer informatie hebben verschaft en toegang hebben verleend tot de woning. Er zijn volgens de rechtbank wel aanwijzingen dat de twee betrokken zijn geweest, maar dat kan niet worden bewezen.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van twee maanden tegen de jongste verdachte en vroeg om vrijspraak van de 25-jarige Almeerder. De rechtszaak vond plaats in Arnhem, omdat een familielid van een van de slachtoffers bij de rechtbank in Lelystad werkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel